Darbstaciju pārraudzība uzņēmuma lokālajā tīklā - Matjaša, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba ietvaros notiek sešu darbstaciju pārraudzībai izmantojamu sistēmu teorētisks apskats, no kurām trīs, autoresprāt, interesantākā un piemērotākās jaunam administratoram un efektīvai parraudzībai, tiks izmēģinātas praktiskā veidā. Darbā atrodams plašs informācijas klāst par pārraudzības sistēmām, kā arī Zabbix, Munin un Cacti sistēmu izmēģinājuma detalizēts apraksts. Darba beigās autore izved secinājumus un izvirza autoresprāt labākos risinājumus dažādām vajadzībām. Darbs būs interesants jauniem administratoriem, kuriem potenciāli jāveic tīkla darbstaciju pārraudzība.

The thesis is devoted to theoretical review of six workstation monitoring systems, where three of them are going to be tested in a practical way. Thesis includes wide range of information on monitoring systems, as well as Zabbix, Cacti and Munin systems detailed description and practical test detailed overview and result description. End of thesis, the author leaves the conclusions and puts, by author opinion, the best solutions for different needs. Thesis will be especially interesting to read for newbie administrators, who are goint to monitor workstations in their enterprise environment in near future perspectives.
Workstations monitoring in enterprise local network
Keywords: Datorzinātne; darbstaciju pārraudzība; Zabbix; Munin; Cacti; Nagios