Publisko iepirkumu nepamatotas sadalīšanas vai apvienošanas problemātiskie aspekti - Avota-Krauksta, Inga (Latvijas Universitāte, 2023)
Publiskais iepirkums ir process, kurā publiskas personas vai tās institūcijas savām vai sabiedrības vajadzībām iegādājas preces, pakalpojumus vai būvdarbus. Nepamatota publiskā iepirkuma sadalīšana vai apvienošana ietekmē sabiedrības intereses, jo tai ir liela ietekme uz konkurenci publiskajā iepirkumā un valsts vai pašvaldības līdzekļu efektīvu izmantošanu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt problēmas, kas saistās ar publisko iepirkumu nepamatotu sadalīšanu vai apvienošanu, šādu problēmu tiesiskās un praktiskās sekas, identificēt būtiskākās nepilnības tiesiskajā regulējumā, tā rezultātā sniedzot priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām, kas ļautu samazināt problēmas, kas saistās ar publisko iepirkumu nepamatotu sadalīšanu vai apvienošanu.

Public procurement is a process in which public persons or their institutions purchase goods, services or construction works for their own or public needs. Unjustified division or consolidation of public procurements affects public interests, as it has a great impact on competition in public procurement and the efficient use of state or local government funds. The aim of this paper is to study the problems associated with the unjustified division or consolidation of public procurements, the legal and practical consequences of such problems, identify the most significant gaps in the legal framework, as a result of which proposals ar made for the necessary changes that would allow to reduce the problems associated with the unjustified division or consolidation of public procurement.
Problematic aspects of unjustified division or consolidation of public procurements
Keywords: Juridiskā zinātne; publiskais iepirkums; nepamatota iepirkumu sadalīšana; nepamatota iepirkumu apvienošana; publiskais iepirkums