Krievu valodu kā svešvalodu apgūstošo poļu studentu krieviskās izrunas īpatnības. - Gabale, Regīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs veltīts fonētiskās interferences problēmai un tās ietekmei uz poļu studentu krieviskās izrunas īpatnībām produktivajā valodā un lasīšanā. Pētījuma galvenais mērķis ir noteikt un sistematizēt fonemātiskās kļūdas poļu izrunā. Mērķa sasniegšanai tika veikts 7 poļu tautības respondentu runas ieraksts (lasīšanas un runāšanas laikā). Darbā tika izklāstīti galvenie teorētiskie jautājumi fonētiskās interferences jomā, aprakstītas un salīdzinātas krievu in poļu fonoloģiskās sistēmas un ,saskaņā ar darba uzdevumiem, tika veikts fonētiskais eksperiments, kura gaitā bija sasniegts darba mērķis. Pētījuma turpmākā izpēte var būt nozīmīga valodniecības jomā, var piesaistīt pasniedzēju un valodnieku uzmanību, kā arī visus interesentus šajā jomā.

The work is devoted to the display of the interference in phonetic pronunciation in Poles’ reading and productive speech. The material for the study included a voice recording of the respondents. In the experiment were identified phonemic errors and the causes of errors that occur as a result of abnormalities in the speech of Poles. Author outlines the main theoretical issues, describes Russian and Polish phonological systems, gives a description and characterization of phonemic speech errors in the speech of each respondent. The study may be of interest for linguists, educators, and any reader interested in the issue.
Peculiarities of the Russian pronunciation of Polish students Studying Russian as a Foreign Language.
Keywords: Valodniecība