Sistēmiskās problēmas ieslodzījuma vietās Latvijā - Šubeniece, Rita (Latvijas Universitāte, 2014)
Ieslodzīto daudzums attiecībā pret iedzīvotāju skaitu Latvijā ir vērtējams kā augsts, līdz ar to pārvaldes darbā rodas dažādas grūtības. Maģistra darba „Sistēmiskās problēmas ieslodzījuma vietās Latvijā” mērķis - izvērtēt sistēmiskās problēmas ieslodzījuma vietās un sniegt priekšlikumus to risināšanai saskaņā ar izvirzītajiem uzdevumiem. Problēmu identificēšanai tika studēta zinātniskā literatūra, veikta esošās situācijas analīze, kas balstīta uz statistikas datiem, gada pārskatiem, ziņojumiem, sabiedrības aptauju, kā arī sniegts ieslodzījuma vietu sistēmas attīstības vērtējums un priekšlikumi situācijas uzlabošanai. Secināts, ka vairums problēmu gadu gaitā ir apzinātas, bet netiek risinātas. Atslēgas vārdi: sistēmisks, sodīšana, cietums, sadzīves apstākļi, recidīvisms, ieslodzītie, noziegums.

The quantity of the prisoners in relation to the Latvian population is assessed as high and it makes difficulties for the administration to resolve the issues. The goal of the master’s thesis „Systemical problems in custody places of Latvia” - to evaluate the systemical problems in prisons and provide proposals to address them in accordance with the objectives set. The main tasks, to identify the problems were set as studying of scientific literature, analyzing the current situation which was based on statistical data, annual reports, reports of a public inquiry, as well as providing the prison system development assessment and proposals for improving the situation. It has been concluded that most of the problems have been identified over the years, but they are not solved. Keywords: systemic, punishment, prison living conditions, recidivism, inmates, crime.
Systemical problems in custody places of Latvia
Keywords: Vadībzinātne