Piespiedu darbs - Spiridonovs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2016)
Piespiedu darbs kā kriminālsoda veids ir diezgan jauna alternatīva brīvības atņemšanai. Latvijā šāds soda veids ir pazīstams jau septiņpadsmit gadus un tiek piemērots arvien biežāk praksē, bet vēl joprojām sastopas ar tā problēmām piemērošanā praksē, izpildē un citiem problēmjautājumiem. Bakalaura darba ietvaros tiek izpētīta piespiedu darba vēsturiskā attīstība, jēdziens, būtība, piemērošana un izpilde Latvijā, kā arī ārvalstīs – Krievijas Federācijā, Francijas Republikā, Ukrainā, Igaunijas Republikā un Lietuvas Republikā. Bakalaura pētījuma ietvaros tiks sniegti autora secinājumi, ierosinājumi iespējamajiem grozījumiem normatīvajos aktos, saistībā ar piespiedu darba piemērošanu un izpildi, kā arī citiem problēmjautājumiem.

Forced labour is a rather new way for criminal punishment to derivate a persons liberty. In Latvia this option is known for 17 years and nowadays it is used more often in practise, but still the application in practise, execution and other situations faces a difficulty. The scope of the Bachelor theses will be to analyse forced labour historical development, concept, adaptation and enforcement in Latvia, as well as in other countries - Russian Federation, The French Republic, Ukraine, Republic of Estonia and Republic of Lithuania. In the bachelors theses will be given the authors conclusion, proposals for possible amendments to the law, with regard to the application and enforcement of forced labour as well as other challenges.
Forced labour
Keywords: Juridiskā zinātne; piespiedu darbs; darbnespējīgas personas; izpilde; piemērošana