Uzņēmējdarbības alternatīvie finansēšanas avoti - Jakovļeva, Inga (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmējdarbības alternatīvie finansēšanas avoti”. Autore izvēlējās šo darba tēmu, jo finansēšanas problēma ir viena no svarīgākajām problēmām uzņēmuma darbībā. Esošajā ekonomikas situācijā uzņēmumiem lielākoties nav pietiekami pašu līdzekļi, lai nodrošinātu veiksmīgu darbību, bet banku kreditēšanas līmenis ir zems, tāpēc ir jāmeklē alternatīva. Bakalaura darba mērķis ir, izpētot alternatīvo finansēšanas veidu būtību un pieejamību, izstrādāt priekšlikumus to attīstības veicināšanai Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām, kurās ir izpētīta tradicionālās uzņēmējdarbības finansēšanas būtība, veikts alternatīvo finansēšanas veidu apkopojums un izvērtējums, kā arī izveidots finansēšanas veidu salīdzinājums. Darba noslēgumā tiek izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi.

The main subject of bachelor thesis is „Alternative sources of business financing”. The author has chosen this topic because the problem of financing is one of the most important in a company’s activity. In the current economy most of the companies can not finance themselves, but as banks have a low level of lending money, there is a necessity to find alternatives. The purpose of the bachelor thesis is to make suggestions about alternative financing development possibilities by analizing bases and accesibility of alternative sources of financing. The bachelor thesis consists of three parts, where traditional ways of financing are examined, alternative sources are summerized and basic sources are compared. Finally, the main conlusions are drawn and suggestions made.
Alternative sources of business financing
Keywords: Ekonomika; Alternatīvā finansēšana; Kreditēšana; Uzņēmējdarbības finansēšana