SIA "A" finansiālā stāvokļa novērtējums un attīstības perspektīvas - Ozola, Beate (Latvijas Universitāte, 2020)
Katra uzņēmuma pamatmērķis ir peļņa. Lai šo peļņu nodrošinātu, katram uzņēmuma vadītājam ir jāzin sava uzņēmuma stiprās un vājās puses ne tikai pašā uzņēmējdarbībā, bet arī pašos finanšu rādītājos, lai spētu pieņemt pēc iespējas pareizākus lēmumus veiksmīgai uzņēmuma darbībai. Diplomdarba mērķis ir balstoties uz finanšu analīzes teorētisko aspektu izpēti, analizēt un novērtēt SIA ”A” finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus minētā uzņēmuma turpmākai veiksmīgas darbības attīstībai. Tāpēc ir izstrādāti vairāki priekšlikumi uzņēmuma turpmākai attīstībai. Rezultātu raksturojums - SIA “A” ir finansiāli stabils uzņēmums, taču tā vadībai būtu ieteicams pievērst lielāku vērību uzņēmuma turpmākai attīstībai.

The basic goal for each company is profit. In order to ensure that profits are achieved, each manager of a company has to demonstrate the strengths and weaknesses of its business, not only in its own business, but also in its financial indicators, in order to be able to make the best possible decisions for a successful business. The aim of the diploma to analyse and assess the financial situation of “A” Ltd, on the basis of a study pf theoretical aspects of the financial analysis, and to develop proposals for the further development of its successful activities. A number of proposals for further development of the company have therefore been developed. Result characterisation - “A”Ltd is a financially stable company, but it would be advisable to focus on the future development of the company.
Assessment of the financial situation and development prospects of "A" ltd
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; liels apstrādes rūpniecības uzņēmums; liels apstrādes rūpniecības uzņēmumsveiksmīga darbība; veiksmīga darbība