Dažu metālisko elementu sastopamības variācijas brūklenēs (VACCINIUM VITIS-IDEAEA L.) un augsnē - Babiča, Karina (Latvijas Universitāte, 2020)
Darbā ir analizēts tādu metālisko elementu kā Fe, Cu, Zn, K, Mn, Ni, Cd, As un Pb saturs brūklenēs un pētīta to pārnese uz dažādām auga daļām, izsekots arī fosfora koncentrācijai brūklenēs. Augsnes paraugos noteikts pH, dzelzs un cinka saturs. Brūkleņu paraugi un augsne līdz 10 cm dziļumam tika ievākti divās teritorijās: Garkalnes mežs un Vecumu mežs Žīguru pagastā.

The aim of research was to evaluate of some metallic elements (Fe, Cu, Zn, K, Mn, Ni, Cd, As, Pb) and analyse transfer factor values to different part of plants, and concetration of phosphorus in lingonberries. In soil samples were determined the content of iron and zink and analyzed soil pH. Lingonberry and soil samples at the depth of the root zone (10 cm) were collected in two areas: Garkalnes forest and Vecumu forest in Žīgurī parish
Variations in the occurence of some metallic elements in lingonberry (VACCINIUM VITIS-IDAEA L.) and soil
Keywords: Ķīmija; BRŪKLENES; AUGSNE; ICP-MS; LAAS; SPEKTROFOTOMETRIJA