A/s "Swedbank" kredītportfeļa analīze - Šilfa, Anete (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba autors: Anete Šilfa Darba tēma: A/S Swedbank kredītportfeļa analīze Darba veids: Bakalaura darbs Studiju programma: Finanšu menedžments Darba vadītāja: Dr. ekon. asoc. prof. Irina Solovjova Darbā analizēts: A/S Swedbank kredītportfeļa struktūra un dinamika, kā arī A/S Swedbank kredītportfeļa ienesīgums un kvalitāte laika posmā no 2013. gada līdz 2017. gadam. Darba mērķis: Pamatojoties uz statistisko datu analīzi, novērtēt A/S Swedbank kredītportfeli, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus kredītportfeļa pilnveidošanai. Darba uzdevumi: 1.pamatojoties uz profesionālo un akadēmisko literatūru izpētīt un apkopot informāciju par kreditēšanas būtību; 2.pamatojoties uz profesionālo un akadēmisko literatūru izpētīt un apkopot informāciju par kredītportfeļa raksturojošajiem rādītājiem un to analīzes metodēm; 3.apkopot pieejamo informāciju Latvijas komercbanku asociācijas mājaslapā un novērtēt A/S Swedbank vietu banku sektorā; 4.izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus veicot A/S Swedbank strukturāli dinamisko analīzi laika periodā no 2013. gada līdz 2017. gadam; 5. izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus, veicot A/S “Swedbank” ienesīguma un kvalitātes analīzi laika periodā no 2013. gada līdz 2017. gadam. Darba saturs: Darbs sastāv no 3 nodaļām un 4 apakšnodaļām. Darbs kopumā izklāstīts 67 lappusēs, tajās iekļautas 8. tabulas un 21. attēls. Darbā izmantoti 32 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: Kredīti, kredītportfelis, struktūra, dinamika, ienesīgums, kvalitāte.

Author of the paper: Anete Šilfa Theme of the paper: Loan portfolio analysis for A/S “Swedbank” Type of paper: Bachelor’s work Study program: Financial management Consultant of the paper: Dr. ekon. as. prof. Irina Solovjova Analyzed in paper: Loan portfolio structure and dynamics and, also loan portfolio profitability and quality for A/S Swedbank for the period 2013-2017. Aim of the research: Based on the analysis of statistical data, assess Swedbank's credit portfolio, draw conclusions and provide proposals for the development of a loan portfolio. Tasks of the paper: 1. based on vocational and academic literature, to explore and collect information on the nature of credit; 2. based on vocational and academic literature, to explore and collect information on the characteristics and methods of analysis of the credit portfolio; 3. to collect available information on the website of the Latvian Commercial Banks Association and to evaluate Swedbank's location in the banking sector; 4. draw conclusions and develop proposals for a structurally dynamic analysis of Swedbank in the period 2013-2017; 5. to draw conclusions and to develop proposals for an analysis of the profitability and quality of Swedbank in the period 2013-2017. Volume of the paper: The paper work consists of 3 chapters and 4 subdivisions. There are 67 pages of work, these includes 8. Tables and 21. Images and 32 literature sources used. Key words: Credit, loan portfolio, structure, dynamics, profitability, quality.
Loan portfolio analysis for A/s "Swedbank"
Keywords: Ekonomika; Kredīts; Kredītportfelis; Struktūra; Ienesīgums; Kvalitāte