N. Gumiļova poētiskais tēzaurs dzejoļu krājumā „Kolčan”. - Ļebedevs, Ivans (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs ir veltīts krievu dzejnieka N. Gumiļova tēlu sistēmai dzejoļu krājumā „Kolčan”. Tēlu sistēmas būtisks fragments ir sakārtots autora vārdnīcas veidā, sekojot izstrādātai klasifikācijas shēmai, kur ietilpst 4 nozīmīgi semantiskie grupējumi, izteikti ar lietvārdiem, kuri ir sadalīti vairākās kategorijās. Katra tēla piederība klasifikācijas shēmai ir skaidrota ar to kvantitatīvu rādītāju, kas vēlāk ļāva izveidot 10 visbiežāk sastopamu tēlu grupas no 27 tēlu vienībam. Autora vārdnīcas statistiskie dati veidoja argumentāciju tēlu analīzei, tā rādījusi dominējošus un sekundārus krājuma „Kolčan” tēlus, kā arī norādījusi uz Gumiļova tēlu sistēmas savdabīgumu un unikālumu.

Bachelor's paper devoted to Russian poet N. Gumilyov’s system of poetic images applying to Collection of Poems “Kolchan”. Major fragment of the system of poetic images is regulated as an author's dictionary, which is framed in developed classification scheme. It contains of 4 main semantic groups of nouns divided into several categories. Each poetic image involved in classification scheme based on quantitative index. Due to this process 10 the most common poetic images of 27 units were formed. Author's dictionary formed the basis of argumentation of poetic images analysis which identified dominant and secondary poetic images of “Kolchan” as well as demonstrated the specificity and uniqueness of the N. Gumilyov’s poetry.
Poetical Thezaurus in N. Gumilyov’s Collection of Poems “Kolchan”.
Keywords: Valodniecība; Система образов; авторский словарь; Н. С. Гумилев «Колчан»; классификационная схема; частотные образы