Laika izpratne vaimanu psalmos - Rudzītis-Neimanis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā “Laika izpratne vaimanu psalmos” tiek aplūkots vaimanu psalmu laika leksēmu lietojums, kā arī šajos psalmos sastopamie priekšstati par laiku. Autors vaimanu psalmu analīzi izvērš sekojošā veidā: -kolektīvās vaimanu dziesmas; -individuālās vaimanu dziesmas (iemesli: nenosakāmi iemesli, slimības, sociālas problēmas). Darba beigās tiek sistematizēti iegūtie rezultāti, un tiek sniegts katras laika leksēmas un laika priekšstatu raksturojums. Anotācija Darbā “Laika izpratne vaimanu psalmos” tiek aplūkots vaimanu psalmu laika leksēmu lietojums, kā arī šajos psalmos sastopamie priekšstati par laiku. Autors vaimanu psalmu analīzi izvērš sekojošā veidā: -kolektīvās vaimanu dziesmas; -individuālās vaimanu dziesmas (iemesli: nenosakāmi iemesli, slimības, sociālas problēmas). Darba beigās tiek sistematizēti iegūtie rezultāti, un tiek sniegts katras laika leksēmas un laika priekšstatu raksturojums.

The work discusses the semantic uses of the terms of time and concepts of time in the so-called Psalms of laments.The author makes a detailed examination of the Psalms of laments and thematizes his analysis in the following way: -collective laments; -individual laments (reasons: unknown background of prayers’ misfortunes, sickness, social problems).
Understanding of Time in the Psalms of Laments
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne