Kingfisher ietvara lietojamības uzlabošana iOS lietotņu izstrādē - Brēmers, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2021)
Dokuments ir LU Datorikas fakultātes bakalaura darba ietvaros izstrādāts pētījums par Kingfisher ietvara lietojamības uzlabošanu iOS lietotņu izstrādē. Darba mērķis ir izpētīt Kingfisher ietvara lietojamības uzlabošanu valodā Swift, aprakstot ietvara darbību un ietvaru nozīmi iOS lietotņu izstrādē. Darba ietvaros autors piedāvā risinājumu, izmantojot Kingfisher ietvara bāzi, izveidojot uzlabotu un gatavu ietvaru KB17105Framework kā veidni ar Giphy API lietojumprogrammas saskarni gan atmiņas un procesora resursu uzlabošanai GIF animāciju attēlošanā, gan lietotāja saskarnei priekš citiem iOS izstrādātājiem. Darba noslēgumā autors salīdzina uzlabotā ietvara darbību un risinājumu ar Giphy SDK programmatūras izstrādes komplektu.

The document is a study on improving the usability of Kingfisher framework in the development of iOS applications, developed within the work of a bachelor paper. The research aims to explore improving the usability of Kingfisher framework in language Swift, describing the operation of the frameworks, the role of the frameworks in iOS app development. As part of the paper, the author offers a solution using Kingfisher framework's base, creating an improved and ready-made framework KB17105Framework as a template with the Giphy API application programming interface for improving both memory and processor resources to display GIF animations and user interface for other iOS developers. At the end of the paper, the author compares the improved framework and the solution with Giphy SDK software development kit.
Improving the usability of Kingfisher framework in iOS app development
Keywords: Datorzinātne; iOS; Swift; ietvars; GIF; lietojamība