IoT iekārtu pārvaldības aizmugursistēma - Tiltiņš, Ivars Tomass (Latvijas Universitāte, 2023)
IoT iekārtu pārvaldības aizmugursistēma "Automatus" nodrošina plaša mēroga IoT iekārtu pārvaldību, to datu ievākšanu un apkopošanu laikarindas datubāzē. Tā ļauj organizēt iekārtas organizācijās, projektos un apakštīklos, kā arī dot tiem organizācijā norādītas birkas. Sistēma nodrošina lietotāju un lomu pārvaldību.  Sistēma izstrādāta balstoties uz Atvērto tīmekļa lietojumprogrammu drošības projekta vadlīnijām. Tās arhitektūras pamatā ir Node.js izpildlaika vide un Express ietvars, savukārt, dati tiek glabāti NoSQL datubāzē MongoDB un laikarindas datubāzē ClickHouse. Viss risinājums ir konteinrizēts, ievērojot mākoņskaitļošanas paradigmu.

The IoT device management back-end "Automatus" provides large scale management of IoT devices, their data collection and storage in a time-series database. It allows organization of devices into organizations, projects and sub-networks (subnets), and assignment of organization specific tags. The system provides user and role management. The system is based on the guidelines of the Open Web Application Security Project. Its architecture is based on Node.js runtime environment and Express framework, while the data is stored in the NoSQL database MongoDB and the timeseries database ClickHouse. The entire solution is conteinerised, following the cloud computing paradigm.
IoT Device Management Back-End System
Keywords: Datorzinātne; aizmugursistēma; IoT; pārvaldīas sistēma; OWASP; Node,js