Sporta infrastruktūras attīstība Rīgā - Liepiņš, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2008)
Sporta infrastruktūra ir nozīmīga pilsētas infrastruktūras sastāvdaļa, kas dod iespēju cilvēkiem uzlabot savu veselību un veicina labklājību. Daudzviet pasaulē organizētais sports uz ielām ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, kas piesaista jauniešus fiziskām aktivitātēm un novērš lērumu deviācijas, kas raksturīgas pusaudžu vecumā. Sākotnēji es izlasīju literatūru pat to kā organizētais ielu sports ietekmē apkārtējo sabiedrību. Mana pētījuma mērķis ir noskaidrot vai pastāv tādi projekti, kas izveidotu jeb atjaunotu sporta laukumus skolu teritorijās un daudzdzīvokļu namu pagalmos. Mūsdienās plaši tiek diskutēts par kaitīgiem ieradumiem, kas strauji izplatās jauniešu vidū un rada sliktu iespaidu uz veselību. Pastāv daudz un dažādi instrumenti kā cīnīties ar šādām problēmām un kā vienu no modernākajiem paņēmieniem vēlos minēt sakārtotu sporta infrastruktūru, kas būtu pieejama jebkuram sabiedrības loceklim.

Sport infrastructure is an important component of the city infrastructure. It enables people to improve their health and promotes well- being. In many parts of the world organized sport in the streets is an inseparable part of everyday life. Thus physical activities attract young people and prevent a multitude of deviations adolescent’s lifestyle is so characteristic. Initially I tried to find out how organized street sport affects a community. The purpose of my study was to find out whether there are projects that envisage the construction or reconstruction of sports- grounds in territories around schools or in courtyards. We are concerned about the bad habits that have a dramatic effect on adolescent’s health. Instruments exist to fight the problems. Developed sports infrastructure accessible to every member of the society in my opinion is one of the most efficient tools to deal with the problem.
Development of Sport Infrastructure in Riga
Keywords: Socioloģija