Pašnāvības ziņu rāmējums latviešu, krievu un britu ziņu portālos: salīdzinošā analīze - Kozlovska, Alīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Pašnāvības ziņu rāmējums latviešu, krievu un britu ziņu portālos: salīdzinošā analīze” pētāmā problēma ir pašnāvības ziņu mediācija atbilstoši ētikas principiem. Darba mērķis ir izpētīt portālu publikāciju rāmējumus un vēstījumos paustās attieksmes pret dzīves brīvprātīgu pārtraukšanu, salīdzinot dažādās mediju vidēs konstatētos rezultātus. Darba teorētiskajā daļā apskatītas interneta un jaunāko tehnoloģiju īpatnības, sensibilo tematu komunikācijas īpatnības un nāves mediācijas vēsturiskās un teorētiskās izpratnes. Pētījumā izmantota kvalitatīvā un kvantitatīvā kontentanalīze, rāmējumu analīze un salīdzinošā analīze. Pašnāvības ziņu atainojums pētāmajos medijos ir atšķirīgs. Komunikācijas ētikas principiem visatbilstošākais rāmējums raksturīgs britu ziņu portāla publikācijām, visneatbilstošākais – krievu ziņu portālam. Atslēgvārdi: ziņu portāli, jutīgie temati, pašnāvība, rāmējums, Delfi, Huffingtonpost UK, Lenta

The aim of bachelor thesis ” Framing of suicide news in Latvian, Russian and British news portals: comparative analysis” is to examine if media frame suicide news according to principles of communication ethics, comparing the stated frames and attitudes toward free end of life made in different media environments. Theoretical base consists of explanation of specific features of newest technologies and internet, explanation of principles of ethics and theoretical and historical insights of death representation in media. As research methods quantitative and qualitative content analysis, frame analysis and comparative analysis were used. Representing of suicide news differ between news portals. Framing mostly related to the principles of ethics was stated in British news portal but the one that mostly disagrees - in Russian news portal. Key words: news portals, sensitive topics, suicide, framing, Delfi, Huffingtonpost UK, Lenta
Framing of suicide news in Latvian, Russian and British news portals: comparative analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne