Reāllaika sistēmu robustuma testēšana - Jefimovs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā ir aprakstītas reāllaika sistēmu robustuma testēšanas problēmas. Ir izskatīta pasaules pieredze šajā jomā. Izpētīta viena konkrēta Latvijas IT uzņēmuma reāllaika sistēmu testēšanas pieeja, apskatīti rezultāti, ko šī pieeja sasniedz un kādas robustuma kļūdas ļauj novērst programmatūras produkta izstrādes posmā. Ir apkopotas klientu pieteiktās kļūdas, kas ir saistītas ar sistēmas drošumu un robustumu par pēdējo gadu. Noskaidrota šo kļūdu ietekme uz sistēmas darbību un piedāvātā jauna pieeja reāllaiku sistēmas robustuma testēšanai. Piedāvātā metode ļauj samazināt robustuma kļūdu skaitu un paaugstināt produkta stabilitāti.

This paper describes robustness and reliability testing problems of the real-time processing systems. The world’s experience on this topic is considered. The approach used for real-time system testing in one Latvian IT company was researched. The results, which can be reached using mentioned approach and possible failures, what might be caught during the software development stage, are described. Client reported failures, which are connected to system reliability and robustness, for the last year are collected and analyzed. New approach for robustness testing of real-time system is offered. New approach allows to minimize the robustness failure amount and improves overall system reliability.
Testing robustness of real time systems
Keywords: Datorzinātne