Uzņēmuma SIA "Lielzeltiņi" finansiālā stāvokļa novērtējums - Āboltiņa, Zane (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma ir uzņēmuma SIA “Lielzeltiņi” finansiālā stāvokļa novērtējums. Diplomdarba mērķis ir veikt SIA “Lielzeltiņi” finanšu stāvokļa analīzi uz teorētisko un praktisko materiālu pamata, lai konstatētu problēmas, izdarītu secinājumus un izstrādātu priekšlikumus darbības pilveidošanai. Darbs sastāv no četrām nodaļām, teorētiskajā daļā aplūkoti finanšu analīzes rādītāji, pētāmā uzņēmuma un gaļas pārstrādes uzņēmum rakstorojums, praktiskajā daļā balstoties uz SIA “Lielzeltiņi” pārskatiem tiek veikta finanšu analīze, rezultātu salīdzinājums ar konkurentu – AS “Putnu fabrika Ķekava” un vidējiem pārtikas ražošanas nozares rādītājiem. Kā arī izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, gaļas pārstrādes nozare, likviditāte, rentabilitāte, līdzekļu aprite, kapitāla struktūra.

The topic of the diploma thesis is the assessment of the financial position of the company “Lielzeltiņi” Ltd. The aim of the diploma thesis is to perform an analysis of the financial position of “Lielzeltiņi” Ltd. on the basis of theoretical and practical materials in order to reveal the problems that have been developed, developing and developing proposals for improvement. The work consists of four chapters, as well as the theoretical part of applying financial analysis indicators, as well as the company's management and processing company's financing indicators, as well as practically based on the financial analysis provided by Lielzeltiņi Ltd. review, as well as comparative assessment – Putnu fabrika Ķekava Jsc. and average production figures. As well as conclusions and proposals have been developed. Keywords: financial analysis, meat processing industry, liquidity, profitability, cash flow, capital structure.
Assessment of the financial position of the company "Lielzeltiņi" Ltd.
Keywords: Ekonomika; Finašu analīze; Gaļas un gaļas pārstrādes nozare; likviditāte; rentabilitāte; aprites rādītāji