Rīgas baptistu draudžu jauniešu viedoklis par ģimeni un dzimumu lomām - Prūse, Glorija Elizabete (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba temats ir “Rīgas baptistu draudžu jauniešu viedoklis par ģimeni un dzimumu lomām”. Darba mērķis ir noskaidrot Rīgas baptistu draudžu jauniešu viedokli par ģimeni un dzimumu lomām. Lai sasniegtu darba mērķi, darba autore veic teorētisko materiālu izpēti, kur tiek iekļauta ģimenes modeļu un funkciju raksturojums, ģimene kristietībā, funkcionālā lomu teorija. Ar tiešsaistes anketām tiek ievākti empīriskie dati. Bakalaura darbs tiek veikts tradicionāli kvantitatīvajā metodē. Darba gaitā tiek secināts, ka jaunieši ģimeni raksturo ar kopā būšanas un emocionālās piesaistes funkciju, kā arī radniecība ir viens no galvenajiem elementiem. Respondentu dzimumu lomu sadali ģimenē tiek raksturota kā tradicionāla. Respondentiem ir svarīgas kristīgās vērtības, kas arī ir redzams uzskatos par ģimeni.

The topic of the bachelor’s thesis is “Opinions of young people from Riga Baptist congregations on the family and gender role”. The aim of the research is to analyze opinions of young people from Riga Baptist congregations on the family and gender role. In order to achieve the research aim, author of reasearch conducts research of theoretical materials, where is included family model and family function description, family in Christianity and functional role theory. Empirical data are obtained through online questionnaires. Bachelor’s thesis conducts quantitative research. In the course of work, the conclusion is that the young people family portray within companionship and emotional attachament functions. Kinship is one of the main elements in describing family. Respondents division of gender role is described as traditional. Christian values are meaningful for the respondents, as it can be seen in opinions on the family.
Opinions of young people from Riga Baptist congregations on the family and gender role
Keywords: Socioloģija; ģimene; dzimumu lomas; kristietība; baptisti; kvantitatīvs pētījums