Padures muiža publikācijās un atmiņu stāstos - Laizāne, Sandra (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba objekts ir Padures muiža un tās vēsture līdz mūsdienām. Līdz šim ēka noslēguma darbos nav pētīta. Par darba mērķi tika izvirzīts apzināt, atlasīt un analizēt dažāda veida publikācijas, kas pieejamas tīmekļa vietnēs un datubāzēs, kā arī analogus informācijas avotus, un veikt intervijas, lai no iegūtajiem datiem izstrādātu kvalitatīva rakstura pētījumu par Padures muižu dažādos laika nogriežņos, lai pēc tam to varētu lietot kā novadpētniecības materiālu muižas turpmākas izpētes un popularizēšanas vajadzībām. Lai to sasniegtu, pētījuma teorētisko bāzi veido Pamatotās teorijas pieeja un ir lietotas datu ieguves metodes – dokumentu analīze un intervēšana. Bakalaura darba rezultāti apkopoti pašizveidotās kategorijās jeb apakšnodaļās “Padures muižas “ziedu” laiki”, “Valsts divgadīgā Padures lauksaimniecības skola”, “Lejaskurzemes izmēģinājumu stacija” un “Padures muiža no 1995. gada līdz mūsdienām”.

The object of Bachelor thesis is Padure manor and its history to nowadays. Until now, building has not been studied in other thesis. The aim of the work was to identify, select and analyse the various types of publications available on websites and databases, as well as analogue sources of information, and to conduct interviews to develop a qualitative study from the obtained data about Padure manor on the various timelines, after to be used as material of local history for manor further research and promotion purposes. In order to achieve this, theoretical base of the study is composed of the approach of the Grounded theory and have been used methods of obtaining data - document analysis and interviewing. Bachelor's results are collected in self-created categories i.e. subchapters “Padure manor’s “bloom” times”, “National 2-year Padures School of Agriculture”, “Lejaskurzemes test station” and “Padure manor from 1995 to nowadays”.
Padure manor in publications and memory stories
Keywords: Bibliotēkzinātne; Padures muiža; novadpētniecība; kultūras mantojums; lauksaimniecības skola; dokumentu analīze