Latvijas darba samaksas sistēmas analīze - Ivanova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbā „Latvijas darba samaksas sistēmas analīze” mērķis ir analizēt Latvijas strādājošo darba samaksas sistēmu, atklāt to ietekmējošos faktorus un problēmas, izstrādāt priekšlikumus darba samaksas sistēmas efektivitātes paaugstināšanai. Lai varētu realizēt maģistra darba mērķi autore izvirza sekojošus darba uzdevumus – raksturot darba samaksas sistēmas jēdzienu, izanalizēt likumu pantus, kuri nosaka darba samaksas sistēmas normatīvo pusi, aprakstīt minimālas darba algas un patēriņa iztikas minimuma jēdzienus, salīdzināt tos ar vidējo darba samaksu valstī; pamatojoties uz oficiālās statistikas datiem izanalizēt vidējo darba samaksu valstī atkarībā no strādājoša darbības reģiona un nozares, un pamatojoties uz autores individuāla pētījuma datiem izanalizēt respondentu darba samaksas atkarību no nodarbināto dzimuma, vecuma, darba stāža un izglītības.

Master thesis "The Analysis of Latvian salaries system" purpose - to analyse the Latvian system of salaries, to find out its defining factors and problems, to develop councils for increase systems of salaries efficient. That was possible to achieve the object of master thesis, the author has defined work tasks: to characterise the wages term, to analyse articles of laws which regulate the standard party of wages, to describe terms "minimum wage" and "a consumer minimum", to compare them to average wages in the country; to analyse average wages in the country depending on region and sphere and, being based on the questioning spent by the author to analyse dependence of wages on a sex, age, the working experience and formation of the worker.
The analysis of Latvian salaries system
Keywords: Ekonomika