Uz čukstošās galerijas modu mikrorezonatoru bāzes veidotu sensoru modelēšana - Draguns, Kristians (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbā tiek pētīti uz čukstošās galerijas modu mikrorezonatoru bāzes veidoti sensori. Tiek veiktas datorsimulācijas ar programmu COMSOL Multiphysics. Datorsimulācijās tiek modelēti dažāda izmēra temperatūras sensori, kas atsevišķos gadījumos tiek salīdzināts ar eksperimentu. Vēl tiek modelēts sensors bio-slāņa biezuma noteikšanai, kas aplīp ap mikrorezonatoru. Kā arī sensors vienas molekulas noteikšanai.

This work is focused on making computer simulations of sensors based on whispering gallery mode microresonators. The modelling will be done in COMSOL Multiphysics software. In these computer simulations there will be temperature sensors of various sizes. In some cases the results will be compared with experiment. Also there will be simulation of a sensor that measures thickness of a bio-layer. And a simulation on molecule sensor.
Modeling of sensors based on whispering gallery mode optical microresonators
Keywords: Fizika; čukstošās galerijas modas; sensori; datormodelēšana; COMSOL; rezonanses