Uzņēmuma SIA "Taupi" ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrāde - Kižlo, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „ Uzņēmuma SIA „TAUPI” ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrāde”. Veiksmīgas stratēģijas pamatā ir rūpīgi veikta analīze, kuras rezultātā rodas iespēja ātri reaģēt uz notiekošajām ārējās vides pārmaiņām un, izmantojot iekšējo uzņēmuma potenciālu, novērst iespējamos riskus un optimizēt uzņēmuma darbību. Darba mērķis ir izpētīt stratēģiskās vadīšanas procesa lomu uzņēmumā, analizēt uzņēmuma iekšējo un ārējo vidi, izstrādāt stratēģiskos priekšlikumus. Darba gaitā atklājās, ka analizētajam uzņēmumam nav izstrādāta stratēģiskā plāna un vadības sistēmas. Lai uzlabotu uzņēmuma turpmāko darbību ir izstrādāts stratēģiskais plāns un izteikti priekšlikumi darbības uzlabošanai. Darba apjoms ir 73 lapaspuses, darbā iekļauti 6 attēli, 4 tabulas un 8 pielikumi. Atslēgvārdi: stratēģija, stratēģiskā vadīšana, ilgtspējīga attīstība, atbildīga uzņēmējdarbība, uzņēmuma analīze.

Bachelor thesis "Company Ltd." Saving "sustainable development strategy". Successful strategies based on thorough analysis, resulting in the ability to quickly respond to the ongoing changes in external environment and through the company's internal potential to eliminate the potential risks and optimize business operations. The aim is to explore the process of strategic management role in the company, to analyze the company's internal and external environment, to develope strategical isues. Labour revealed that the enterprises had not developed a strategic plan and management systems. In order to improve the company's future operations of a strategic plan and makes proposals to improve the performance. The amount of work is 73 pages, the work included in the 6 figures, 4 tables and 8 appendices.
The sustainable development strategy of company LLC."Taupi"
Keywords: Vadībzinātne