Pavešana netiklībā un dzimumsakari ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu - Berdinska, Zane (Latvijas Universitāte, 2011)
Pavešana netiklībā un dzimumsakari ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu: bakalaura darbs. – Rīga, 2010. – 55 lpp. Darbā tiek analizētas seksuālā rakstura darbības, ko var definēt kā pavešanu netiklībā un dzimumsakariem ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, un ar to saistītās problēmas, piedāvāt to iespējamos risinājumus. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām- pirmajā nodaļā tiek aplūkoti normatīvie akti, kuri nosaka bērnu tiesību aizsardzību pret seksuālajiem noziegumiem, otrajā nodaļā tiek analizēts Krimināllikuma 161.pants par dzimumsakariem ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu. Trešajā nodaļā tiek aplūkots noziedzīgs nodarījums, kas saistīts ar pavešanu netiklībā un ceturtajā nodaļā tiek veikts salīdzinājums starp Krimināllikumā noteiktajām normām par pavešanu netiklībā un dzimumsakariem ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu ar ārvalstīs līdzīgu noziedzīgu nodarījumu regulēšanu.

Seduction in lewdness and intercourse with a person who hasn't reached age of 16: Bachelor’s Paper. –Riga, 2010., 55 p The Paper analyzes the sexual activity, which can be defined as seduction in lewdness and intercourse with a person who hasn’t reached age of 16, and its related problems, proposes possible solutions. This Paper consists of four main chapters. The First Chapter deals with laws and regulations governing children's rights to sexual crimes. In The Second Chapter, there is an analysis of the Criminal Law Section 161 for sexual intercourse with a person who is under sixteen years of age. The Third Chapter deals with criminal offence related with sexual abuse. And finally, The Fourth Chapter is a comparison between the criminal law provisions on the abuse and sexual intercourse with a person who is under sixteen years of age in the country with a similar offense adjustment.
Seduction in lewdness and intercourse with a person who hasn't reached age of 16
Keywords: Juridiskā zinātne