Studentu attieksme pret ģimeni kā vērtību. - Bakāne, Diāna (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir teorētiski izpētīt un praktiski pārbaudīt studentu attieksmi pret ģimeni ka vērtību. Teorētiskā daļā sniegts ieskats par ģimenes definējumu vēsturiskā skatījumā, ģimenes vērtībām, liekot uzsvaru uz mūsdienu ģimenes tipiem un funkcijām sociālās grupas ietvaros. Praktiskā daļā tiek aprakstīta pētījuma metode, kā arī atspoguļoti pētījumā iegūtie dati, tādejādi izsakot galvenos secinājumus - pētījuma hipotēzes pierādīšanai. Iegūto datu analīzei tiek izmantota Microsoft Excel programmatūra. Pētījuma rezultāti tiek apkopoti, vadoties pēc atbilžu skaita. Iegūtie rezultāti tiek salīdzināti balstoties uz respondentu dalījumu grupās pēc demogrāfiskajiem rādītājiem. Darbā izmantoti 69 literatūras avoti - 44 grāmatas, 7 žurnāli, 18 interneta resursi. Atslēgvārdi: Ģimene, vērtības, socializācija

The aim of the master's work is to investigate theoretically and practically students' attitudes towards the value of family. The theoretical part gives an insight into the definition of the family in historical perspective, family values, with an emphasis on modern family types and functions within the social group. The practical part describes the research method as well as reflected main research results and key findings for proving the hypothesis. The study results are summarised with Microsoft Excel software. The study results are shown based on the number of responses. The obtained results are compared on the basis of the respondents split into groups according to demographic characteristics. In the study 69 literature sources ar used - 44 books, 7 magazines, 18 web resources. Keywords: family, values, socialization
Student Attitudes Toward the Family as a Value.
Keywords: Pedagoģija