Eksistenciālās komunikācijas problēma Sērena Kirkegora filosofijā - Vēvere, Velga (Latvijas Universitāte, 2010)
Promocijas darba anotacija Velga Vevere Eksistencialas komunikacijas problema Serena Kirkegora filosofija Komunikacijas tema danu domataja Serena Kirkegora filosofija maz aplukots jautajums, jo autors pats tai pieversies vien savas piezimes „Etiskas un etiski religiskas komunikacijas dialektika”. Promocijas darba autore uzskata, tieši komunikacijas jedziena likšana centra lauj aptvert Kirkegora dailradi un dzivi ka veselumu. Kirkegora komunikacijas jedziena izpratne ir specifiska, vinš lieto terminu Meddelelse, vestišanu, informacijas sniegšanu pretstata terminam Kommunikation, kurš virzits uz dialogu. Pirmaja gadijuma attieciba ir asimetriska: viens ir vestitajs, otrs – tikai uzklausitajs. Meddelelse apzime ari izpaušanos. Ta var but gan (eksistenciala komunikacija), gan – vestijuma saturs un vestitaja pašrefleksija (eksistences komunikacija). Šads dalijums ir promocijas darba strukturas pamata un ir darba novitates apliecinajums. Atslegas vardi: Serens Kirkegors, komunikacija, eksistenciala komunikacija, eksistences komunikacija

Annotation Velga Vevere Problem of Existential Communication in Søren Kierkegaard’s Philosophy Theme of communication in thought of the Dane Søren Kierkegaard has received a little attention so far, since the author himself has reflected upon it in the “Dialectics of Ethical and Ethical-Religious Communication.” The author of the present theses suggests that centering research on the concept of communication allows grasping Kierkegaard’s work and life as a whole. Kierkegaard’s use of the concept is particular; he applies Danish Meddelelse (imparting, sharing information) instead of the dialogically orientated term Kommunikation. The first represents an asymmetrical relation (imparter – receiver). Meddelelse means also the manifestation of something, therefore it can be thought as form of expression versus content of expression (existential communication/existence-communication). Such novel distinction is forms structure of the theses. Keywords: Søren Kierkegaard, communication, existential communication, existencecomuunication.
Problem of Existential Communikation in Soren Kierkegaard's Philosophy
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Filozofija; Vēsture, filozofija