Galda spēļu stāvokļu automātiska atpazīšana - Eglājs, Olafs (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba mērķis ir izveidot Android lietotni, kas ļauj izmantot iebūvēto kameru, lai nobildētu galda spēli un automātiski atpazīst tajā galda spēles stāvokli. Galda spēles stāvoklis darbā tiek definēts kā kopa, kas satur atbildes uz sekojošiem jautājumiem: kāda spēle tiek spēlēta un kāds ir rezultāts. Darbā tiek izklāstīti praktiski risinājumi un algoritmi, tādi kā atpazīt un izgriezt spēles laukumu no attēla, atpazīt tajā spēles kauliņus un izvadīt spēles rezultātu.

The aim of this paper is to create an Android application that allows you to use the built-in camera to take a picture of a board game that automatically detects the game state of board games. The game state is defined in this paper as a set that contains the answers to the following questions: what game is being played and what is the result. The paper outlines practical solutions and algorithms, such as how to detect and cut out the board from the image, recognize the game pieces and output the game result.
Automatic detection of board game states
Keywords: Datorzinātne; attēlu apstrāde; objektu atpazīšana; galda spēles; Android lietotne