Smagatlētikas nodarbību telpu izveides nosacijumi - Lamsteris, Ilmārs (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba „Smagatlētikas nodarbību telpu izveides nosacījumi” uzdevumi ir apkopot teorētisko materiālu par smagatlētikas telpām, izvērtēt nepieciešamos apdares materiālus, aprīkojumu, krāsu toņus, apgaismojumu. Darba mērķis ir izstrādāt interjera dizaina projektu smagatlētikas zālei. Teorētiskajā daļā tika virspusīgi apskatīta vēsture kā attīstījās fizisko nodarbību būves, militārpersonu fiziskās sagatavotības kultūras aspekti, telpas uztvere, gaismas un krāsu ietekme. Empīriskajā daļā tika apsekota viena no Latvijas armijas smagatlētikas zālēm, izvērtēts tās patreizējais stāvoklis, veikta aptauja, lai noskaidrotu, kādēļ militārpersonas neizvēlas šo svaru zāli, kāds būtu pēc telpas potenciālo apmeklētāju domām vēlamais krāsu risinājums. Radošajā daļā darba izstrādāts pilns interjera dizaina projekts smagatlētikas zālei.

The tasks of diploma paper „Development conditions of heavy athletics sport gym” are to summerize theoetical materials abaout rooms for heavy athletics, to evaluatt the neesssary finisting materiāls, equipment, ovlor tones and lighting. The ai mis to create an interior design Project for heavy athletics hall. In the theoretical part was bnifly over niered the history of phisical activity buildings development, cultural aspect of military personnel phisical fitness, perception of space, light and color inflnance. In the empirical part was inspected one of the heavy athletics halls of Latvias army, evaluated its actual conditions, taken a survey. Taken a survey to finde out why military personnel dont choose this concrete weight hall and which after potentioal visitors view would be the best color solution. In the creative part is developed a full interior desgn Project for heavy athletics hall.
Development conditions of heavy athletics sport
Keywords: Mākslas zinātne