Bioloģisko upeņu komercdārza izveides projekts - Larionova, Sanita (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba ‘’Bioloģisko upeņu komercdārza izveides projets’’ mērķis ir attīstīt netradicionālo lauksaimniecību Vidzemes reģionā, vienlaicīgi samazinot lauksaimniecībā izmantojamās zemes neefektīvu izmantošanu. Problēmas apzināšanai tika veikts pētījums par lauksaimniecībā izmantojamo zemju efektīvu izmantošanu, un to ietekmējošiem faktoriem. Pētījuma rezultāti parāda, ka lauksaimniecībā izmantojamās zemju platības netiek efektīvi izmantotas. Autore problēmas risināšanai piedāvā izveidot bioloģisko upeņu komercdārzu Madonas novada, Aronas pagastā. Risinājums tiek piedāvāts projekta veidā. Maģistra darbs sastāv no 88 lapām, 16 attēliem, 11 tabulām, 36 pielikumiem. Atslēgas vārdi – lauksaimniecībā izmantojama zeme, upenes, krūmcidonijas, netradicionālā lauksaimniecība, projektu vadīšana

The aim of the Master's thesis "The Establishment of the organic black currant commercial garden project" is to develop non-traditional farming in the Vidzeme region, at the time reducing the inefficient usage of agricultural land. The study has been made to identify the problem regarding the effective use of agricultural land and the factors influencing it. The study results show that agricultural land is not being used efficiently. The author recomends to create a biological black currant commercial garden in the Madona district, Arona parish. The solution is presented in the form of a project. Master's thesis consists of 88 pages, 16 images, 11 tables, 36 appendixes. Keywords - agricultural land, black currants, quince, non-traditional agriculture, project management
Establishment of the organic blackcurrant commercial garden project
Keywords: Vadībzinātne; lauksaimniecībā izmantojama zeme; upenes; krūmcidonijas; projektu vadīšana