Uzņēmuma krājumu organizācija, vadība un kontrole - Uzulēna, Agnese (Latvijas Universitāte, 2010)
Tieši integrētā loģistika globālās ekonomikas apstākļos var nodrošināt uzņēmumu veiksmīgu attīstību un konkurētspējas paaugstināšanu. Krājumi ir galvenais loģistikas sistēmas elements un ir pakļauts loģistikas procesam, sākot no izejvielu sagādes līdz pilnīgai patērētāju vēlmju apmierināšanai. Maģistra darba mērķis ir aplūkot un noskaidrot krājumu organizācijas, vadības un kontroles integrēto koncepciju kopējo izmaksu samazināšanā un uzņēmējdarbības efektivitātes uzlabošanā uzņēmumu līmenī, par ilustratīviem piemēriem izmantojot vairumtirdzniecības uzņēmumus „A”, „B” un „C”. Maģistra darbs sastāv no piecām nodaļām. Straujais pieprasījuma kritums ir veicinājis nepieciešamību ne tikai samazināt visas uzņēmuma izmaksas, bet arī rast iespējas racionālāk un koordinētāk vadīt uzņēmumu loģistikas procesus. Maģistra darba apjoms ir 91 lapaspuse, tajā ietilpst 34 tabulas, 14 attēli un 16 formulas, kā arī pievienoti 6 pielikumi. Bibliogrāfijas sarakstā ir iekļauti 45 izmantotie literatūras avoti.

Integrated logistics at the global economy conditions can ensure the company’s successful development and competitiveness. Inventories are a key element of the logistics system and are subject to the logistics process, from raw material purchases to full satisfaction of consumer desires. The goal of Master's work is to view and to clarify the organization, management and control of the integrated concept of total cost reduction and business efficiency at company level, for illustrative examples of the wholesale companies "A", "B" and "C". The work consists of five chapters. The sharp fall in demand has contributed to the need not only to reduce all the company costs, but also create opportunities for coordinated and efficient management of business logistics processes. The work consists of 91 page, it includes 34 tables, 14 figures and 16 formulas as well as 2 attached appendices. References include 45 sources of cited literature.
Company inventory organization, management and control
Keywords: Vadībzinātne