Tirdzniecības stratēģija un tās pielietošana CFD valūtas tirdzniecībā - Kiseļovs, Mihails (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autora iepriekšējā pieredze, nodarbojoties ar CFD instrumentiem, rāda, ka reālas iespējas nopelnīt ir, lai gan jāuzsver, ka peļņa pārsvarā ir gūta īstermiņā, ilgtermiņā, tomēr, rezultāti ir bijuši negatīvi. Galvenais trūkums kurš ir konstatēts, ir tas, ka trūkst stratēģiski pārdomātas rīcības tirdzniecības darījumos, kurš balstītos uz konkrētām darbībām, spētu dot sagaidāmus rezultātus no tirdzniecības ilgtermiņā. Negatīvā pieredze lika autoram aizdomāties par stratēģijas nozīmīgumu tirdzniecības darījumu veikšanā un nepieciešamību pētīt tirdzniecības stratēģiju izveides principus. Darba mērķis: pamatojoties uz teorētiskām atziņām par tirdzniecības stratēģijas izveidi izstrādāt un aprobēt tirdzniecības stratēģiju valūtas CFD tirdzniecībā. Pētījuma hipotēze: pozitīvus rezultātus dod stratēģija, kuras pamatā ir atliktā darījuma izmantošana pozīcijas atvēršanas brīdī, kad cena pamet līdzsvara stāvokli un sāk virzību nākošajā cenu līmenī. Iegūtie rezultāti: Stratēģijas izmēģināšanas procesā, - autors pārliecinājās, ka tirgojoties pēc stratēģijas ir iespējams saņemt pozitīvu rezultātu no CFD tirdzniecības, kuru var izteikt noteikta ienākuma summa. Secināts, ka galvenie stratēģijas rentabilitāti limitējošie faktori ir pozitīvo darījumu lielāks īpatsvars par negatīvu, darījumu biežums, kurš ir atkarīgs no tirgus signālu skaita pēc stratēģijas nostādnēm, riska pakāpes, pareizi izvēlēta darījuma. Strādājot pie stratēģijas izpildes, autors izsaka priekšlikumu, ar kuru palīdzību var palielināt darījumu skaitu, kā arī samazināt potenciālus zaudējumus no neveiksmīgajiem darījumiem izmantojot signālus ienākšanai tirgū pēc stratēģijas nostādnēm, pie tam nepalielinot riska atvēlēto līmeni darījumam. Atslēgas vardi: CFD tirdzniecība, tirdzniecības stratēģija, tirdzniecības pozīcijas riska līmenis, atbalsta un pretestības līmeņi .

Past experience of the author in dealing with CFD instruments shows that there are real opportunities to earn, although it should be stressed that profits have mainly been made in the short term, in the long term, but the results have been negative. The main shortcoming identified is the lack of strategically sound conduct in trading transactions based on specific activities, which would be able to deliver expected results from trading in the long term. The negative experience has led the author to think about the importance of the strategy in conducting trading transactions and the need to study the principles of setting up trading strategies. The aim of the work: drawing on theoretical knowledge of the establishment of a trading strategy to develop and bury a trading strategy in the trading of the currency CFD. Study hypothesis: A strategy based on the use of a deferred transaction at the time of the opening of a position when the price leaves a steady state and starts to move towards the next price level. Results obtained: In the process of testing the strategy, the author made sure that by trading the strategy it is possible to get a positive result from CFD trading, which can be expressed as a certain amount of income. It is concluded that the main factors limiting the profitability of the strategy are the higher proportion of positive transactions than negative, the frequency of transactions, which depends on the number of market signals according to the strategy, the degree of risk, correctly selected transaction. When working on the implementation of the strategy, the author makes a proposal that can increase the number of transactions, as well as reduce potential losses from failed transactions by using signals to enter the market according to the strategy, without increasing the level of risk assigned to the transaction. Key words: CFD trading, trading strategy, trade position risk level, support & resistance levels.
Trading strategy and its application in CFD currency trading
Keywords: Ekonomika; CFD tirdzniecība; tirdzniecības stratēģija; tirdzniecības pozīcijas riska līmenis; atbalsta un pretestības līmeņi