Informācijas tehnoloģijas izmantošana mājturības un tehnoloģijas stundās tēmā "Izšūšana" 7. klasei - Alute, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir „Informācijas tehnoloģijas izmantošana mājturības un tehnoloģijas stundās tēmā „Izšūšana” 7. klasei”. Diplomdarba izstrādāšanas mērķis bija izpētīt jau esošos materiālos par šo tēmu un izstrādāt mācību materiālus, kurus var praktiski izmantot mājturības un tehnoloģijas stundās. Diplomdarba pirmajā nodaļā tiek izpētīti normatīvie dokumenti, kas saistīti ar pētāmo tēmu. Otrajā nodaļā, apskatot teorētiskos jautājumus tēmā „Izšūšana” 7. klasei, izstrādāti atbilstoši tēmai mācību materiāli, kurus var izmantot mājturības un tehnoloģijas stundās. Mācību materiāli bija aprobēti mājturības un tehnoloģijas stundās 7. klasē. Diplomdarbā izmantotas pētnieciskās metodes: pedagoģiskā novērošana, pedagoģiskā izmēģinājuma darbība.

The theme of the diploma paper is “Using Information Technologies at the 7 form of Home Economics and Technologies on the Topic of ‘Needlework’”. The aim of the present diploma paper was to research the existing materials in this field and work out the teaching materials, which can be practically used at lessons of Home Economics and Technologies. The first part of the diploma paper is devoted to the research of the normative documents connected with the research theme. In the second part, having examined the theoretical issues on the topic “Needlework” in grade 7, teaching materials corresponding to the theme were worked out, and can be used at lessons of Home Economics and Technologies. The teaching materials were tried out at the lessons of Home Economics and Technologies in grade 7. The following methods of research were used in the diploma paper: pedagogic observation, pedagogic experiment.
Using Information Technologies at the 7 form of Home Economics and Technologies on the Topic of "Needlework"
Keywords: Datorzinātne