Rekomendāciju sistēma optimālākai laika patēriņa kontrolei - Siliņš, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba ietvaros tika apskatīta rekomendāciju sistēma un prokrastinācija, kas izpaužas kā problemātiska viedtālruņa lietošana. Rekomendāciju sistēmas mūsdienās arvien biežāk tiek veidotas komerciāliem nolūkiem, tādēļ darba mērķis ir pētīt un aprakstīt rekomendāciju sistēmas un to dažādos veidus. Analizējot iegūtos datus no aptaujām izveidot praktisku piemēru rekomendāciju sistēmai un to pielāgot mobilajai lietotnei.

The purpose of this work is to experiment and show an example of a recommendation system that could potentially help users to better focus on the task, that needs to be done, by showing alternative action that would be more productive for their good. This work contains a piece of theoretical information about the nature of the procrastination problem and its binding with the usage of smartphone apps, as well as a prototype of a recommendation system that is used by an app.
Recommendation system for more controlled time management
Keywords: Datorzinātne; lietotņu laika patēriņš; rekomendācijas sistēma; mobilās lietotnes izstrāde; prokrastinācija