TURĪGO PERSONU APKALPOŠANAS PAKALPOJUMA VADĪBAS PILNVEIDOŠANAS VIRZIENI LATVIJAS KREDĪTIESTĀDĒS - Vasilevska, Sintija (Latvijas Universitāte, 2015)
Turīgas personas primāri neizvēlas Latvijas kredītiestādes savu aktīvu pārvaldīšanai. Pētījumā tiek sniegts turīgas personas raksturojums un, veicot starptautiskās labās prakses analīzi, tiek vērtēti būtiskie faktori, kas nosaka turīgas personas kredītiestādes izvēli savu aktīvu pārvaldīšanai. Novērtējot Latvijas un tās kredītiestāžu iespējamās priekšrocības un trūkumus, tiek izvirzīti priekšnosacījumi, kas būtu realizējami Latvijas kredītiestāžu konkurētspējas turīgo personu apkalpošanas segmentā attīstīšanai. Pētījuma rezultātā secināts, ka Latvijas kredītiestādēm ir vairāki priekšnosacījumi sekmīgai turīgo personu apkalpošanas pakalpojuma attīstīšanai (ģeogrāfiskais izvietojums, valodu zināšanas, informācijas tehnoloģijas). Tomēr labās prakses ieviešanu dotajā brīdī būtiski kavē vairāki industrijas un valsts negatīvie rādītāji, kuros nepieciešams veikt uzlabojumus. Turīgo personu apkalpošanā būtiska loma ir ne tikai kredītiestādei, bet dažkārt pat noteicošāka kredītiestādes valstij. Darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām un 11 apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbs sastāv no 98 lappusēm un ietver 7 tabulas un 12 attēli.

Wealthy persons primarily do not choose Latvian credit institution services for their asset management. The study provides wealthy person characteristics and on the basis of international best practice analysis establishes what are the essential factors that determine the wealthy person's choice of credit institution for its asset management. By assessing Latvia’s and its credit institution’s potential advantages and disadvantages, there are determined preconditions that would be feasible to develop to increase competitiveness of Latvian credit institutions services in segment of servicing wealthy individuals – private banking. Result of the study concluded that there are a number of prerequisites for Latvian credit institutions to successfully develop wealthy person services (for example, geographical location, knowledge of languages, IT). However, the implementation of private banking best practice at the moment is significantly hampered by a number of industry’s and countries negative indicators that need to be improved. The success in wealthy person’s services is based not only on credit institution, but more often on credit institutions countries reputation. Master Thesis consists of an Introduction, 3 chapters and 11 subsections, Conclusions and Proposals, a Bibliography. Total page count is 98 pages of Master Thesis and includes 7 tables and 12 pictures.
IMPROVEMENT DIRECTIONS OF PRIVATE BANKING SERVICE MANAGEMENT IN LATVIAN CREDIT INSTITUTIONS
Keywords: Vadībzinātne; turīgs klients; turīga klienta apkalpošanas pakalpojums; kredītiestāde; Latvija