Personāla meklēšanas un atlases pilnveidošanas iespējas Rīgas starptautiskajā mācību centrā (SIA „Ellada L”) - Dementeja, Irina (Latvijas Universitāte, 2012)
Cilvēka kapitāls ir lielākā uzņēmuma vērtība, kas nosaka gan uzņēmuma darbības efektivitāti, gan attīstības perspektīvu, kā arī uzņēmuma izdzīvošanas iespējas tirgū. Lai atlasīt tos cilvēkus, kuri būs piemērotāki konkrētam amatam ir jāveic ļoti liels darbs. Bakalaura darba mērķis ir noteikt personāla meklēšanas un atlases procesa pilnveidošanas iespējas Rīgas starptautiskajā mācību centrā (SIA “Ellada L”). Bakalaura darba pirmajā nodaļā darba autore apskatīja personāla meklēšanas un atlases teorētiskās nostādnes: meklēšanas un atlases procesa būtību un metodes. Darba otrajā nodaļā darba autore apskatīja Rīgas starptautiskā mācību centra vispārējo aprakstu un darba saturu, analizēja finanšu situāciju un tās ietekmi uz personāla meklēšanu un atlasi, personāla aiziešanas tendenci, kā arī novērtēja esošo personāla meklēšanas un atlases procesu, tā izmaksas un uzskaitīja personāla meklēšanas un atlases procesa stiprās un vājās puses. Bakalaura darba trešajā nodaļā veikta personāla meklēšanas un atlases procesa analīze, pamatojoties uz uzņēmumā strādajošo darbinieku aptaujas rezultātiem. Darba nobeigumā tika izstrādāti secinājumi un priekšlikumi SIA „Ellada L” personāla meklēšanas un atlases procesa pilnveidošanai. Bakalaura darba kopējais apjoms ir 65 lapaspuses. Darbā iekļauti 16 attēli, 4 tabulas un 2 pielikumi. Atslēgvārdi: personāls, personāla meklēšana, personāla atlase.

Human resource is the most important value of the company, which determines performance of the organization, the development perspective and the company’s ability to survive in the market. But to select those, who will be more appropriate for a given vacancies, has to be done very big and difficult job. The aim of this Bachelor work is to find out the opportunities of improvement personnel recruitment process in Riga International Training School ( „Ellada L” Ltd.). First chapter covers theoretical basics of personnel selection and recruitment nature and methods. In the second chapter is viewed Riga International Training School’s general description, analyzed the financial situation and it’s impact on personnel recruitment process, analyzed personnel rotation trend, made the assessment of the personnel recruitment process and its cost. In the third chapter, was done the questioning of the personnel, was made the conlusions and worked out the advices for Ellada L Ltd. director, about the opportunities to improve personnel recruitment process. Bachelor's thesis includes 65 pages, 16 figures, 4 tables and 2 appendices. Keywords: personnel, personnel selection, personnel recruitment.
Opportunities of improvement personnel recruitment process in Riga International Training School ("Ellada L" Ltd.)
Keywords: Vadībzinātne