LTV Dienas ziņu reģionālo ziņu ģeogrāfija 2023.gadā - Muceniece, Everita (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “LTV Dienas ziņu reģionālo ziņu ģeogrāfija 2023. gadā” mērķis ir noskaidrot un analizēt, kāda ir LTV Dienas ziņu ģeogrāfija jeb reģionālais ziņu pārklājums 2023. gadā. Darbā tiek aplūkots reģionālo mediju nozīme un funkcijas, ziņa un tās struktūra, ziņas vērtības, televīzijas ziņas, ziņu satura aktualitāte un intereses un lietojuma un apmierinājuma teorija. Empīriskajā daļā tiek veikta reprezentatīva LTV Dienas ziņu reģionālo ziņu skatītāju aptauja, LTV Dienas ziņu reģionālo ziņu kontentanalīze un intervija ar LTV Dienas ziņu reģionālo ziņu redaktori, lai noskaidrotu, kāds ir LTV Dienas ziņu reģionālo ziņu pārklājums 2023.gadā, kā LTV Dienas ziņu reģionālais ziņu pārklājums 2023. gadā atspoguļo Latvijas reģionu aktuālās problēmas un intereses, kāda ir LTV Dienas ziņu reģionālā pārklājuma daudzveidība un plašums, lai aptvertu dažādu Latvijas reģionu problēmas un intereses, kā reģionālās ziņas veicina sabiedrības iesaistīšanos un informētību par reģionālajām jautājumiem un kādi ir galvenie temati, kas tiek prioritizēti LTV Dienas ziņu reģionālajā pārklājumā, un kā tas atspoguļo reģionālās sabiedrības vajadzības un intereses. Veiktā datu analīze ļauj secināt, ka ģeogrāfiski LTV Dienas ziņu reģionālās ziņas pārstāv visus reģionus un lielākas pilsētas Latvijā, iekļaujot arī dažādus pagastus un ciemus. Temati arī ir visdažādākie un tematiski visbiežāk tiek paraidītas tieši tās ziņas, kas sabiedrībai visvairāk interesē. LTV Dienas ziņu reģionālās ziņas veicina sabiedrības iesaistīšanos un informētību par reģionālajiem jautājumiem.

The aim of the bachelor's thesis " The geography of LTV Dienas news regional news in 2023" is to find out and analyze the geography of LTV Dienas news or regional news coverage in 2023. The paper examines the importance and functions of regional media, news and its structure, news values, television news, relevance of news content and interest and use and gratification theory. In the empirical part, a representative survey of regional news viewers of LTV Dienas news, a content analysis of LTV Dienas news regional news and an interview with the regional news editor of LTV Dienas news are carried out in order to find out what the regional news coverage of LTV Dienas news is in 2023, as the regional news of LTV Dienas news coverage in 2023 reflects the current problems and interests of Latvia's regions, what is the diversity and breadth of regional coverage of LTV Dienas news to cover the problems and interests of different regions of Latvia, how regional news promotes public involvement and awareness of regional issues and what are the main topics that are prioritized in the regional coverage of LTV Dienas news, and how it reflects the needs and interests of the regional society. The performed data analysis allows us to conclude that, geographically, the regional news of LTV Dienas news represents all regions and larger cities in Latvia, including various parishes and villages. The topics are also the most diverse, and the news that is of most interest to the public is most often published. The regional news of LTV Dienas news promotes public involvement and awareness of regional issues.
The geography of LTV Dienas news regional news in 2023
Keywords: Komunikācijas zinātne; reģionālie mediji; ziņas; lietojuma un apmierinājuma teorija; ziņu ģeogrāfija