Bioloģiskās kustības uztvere optiski trokšņainā vidē - Juraševska, Kaiva (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 69 lapām. Tas satur 43 attēlus, 4 tabulas, 2 pielikumus un 27 atsauces uz literatūras avotiem. Atslēgas vārdi: bioloģiskā kustība, koherenta kustība, optisks fona troksnis. Darba mērķis: Izpētīt, kā cilvēks uztver bioloģisku un nebioloģisku kustību optiski trokšņainā vidē un kā kustīgo punktu īpašības ietekmē uztveres procesu. Metode: Tika izstrādātas datorprogrammas darba mērķu īstenošanai. Rezultāti un secinājumi: 1. Bioloģiskas kustības uztvere optiski trokšņainā vidē nav sliktāka vai ir labāka par nebioloģiskas kustības uztveri optiski trokšņainā vidē. 2. Apmācībai ir ietekme uz bioloģiskās kustības uztveri optiski trokšņainā vidē. 3. Bioloģiskās kustības uztveri neietekmē kustīgu fona trokšņa punktu kustības virziens. 4. Bioloģiskās kustības uztveri ietekmē fona trokšņa punktu sakārtotība.

Bachelor work is written in Latvian, in computer typesetting on 69 pages. It contains 43 figures, 4 tables, 2 appendixes. There are 27 references to literature sources. Key words: biological motion, coherent motion, optical background noise. Aim: To find out how a person percepts biological and nonbiological motion in an optically noisy surround and how the properties of moving points affect process of perception. Method: Computer programs were created for achievement of set up aims. Results and conclusions: 1. Perception of biological motion in optically noisy surround is the same or better as nonbiological motion perception in an optically noisy surround. 2. Practice plays an important role for biological motion perception in an optically noisy surround. 3. Motion direction of moving optical noise dots has no impact on biological motion perception. 4. Arrangement of moving optical noise dots has impact on biological motion perception.
Perception of a biological motion in optically noisy surround
Keywords: Fizika