Datu subjekta problēmas kontrolēt savu datu apstrādi civiltiesiskajos darījumos - Kisils, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs Datu subjekta problēmas kontrolēt savu datu apstrādi civiltiesiskajos darījumos ir izstrādāts ar mērķi noskaidrot, kā datu aizsardzības tiesības regulē personu datu apstrādi civiltiesiskajos darījumos, kādā veidā datu subjekts var kontrolēt savu datu apstrādi un kādas ir aktuālākās nozares problēmas. Darbā analizētas datu pārziņa un datu subjekta tiesības un pienākumi, to atbilstība Latvijas, kā arī Eiropas normatīvo aktu pamatnostādnēm. Analizējot pastāvošo situāciju tiek raksturotas galvenās problēmas, izteikti priekšlikumi kā tās risināt un nodrošināt līdzsvaru starp datu subjektu tiesībām un komersantu interesēm. Atslēgvārdi: Datu subjekts, datu pārzinis, datu kontroles iespējas, datu nodošana trešajām personām.

The Bechelor’s Paper Data Subject problems to control the processing of their data in civil transactions has been worked out to clarify, how rights of data protection regulates data processing in civil transactions, how data subject can control his data prcessing and whats are the most topical problems in this legal discepline. Author in this work attempts to analyse data controller and the data subject rights and obligatins of compliance with Latvian and European laws. Analyzing the current situation there is described the main problems, are given idejas how to resolve them and how to make a balance between the rights of data subjects and merchant interests. Keywords: data subject, data controller, control of data, transfer data to third parties.
Data subject problems to control the processing of their data in civil transactions
Keywords: Juridiskā zinātne