Pozitīva un negatīva kontrasta ietekme uz drukāta un datorizēta meklēšanas uzdevuma veikšanu - Sproģe, Sintija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 26 lapaspusēm, kas satur 47 atsauces uz literatūras avotiem un 17 attēlus. Darbā tika izvirzīts mērķis noskaidrot fona kontrasta maiņas ietekmi uz meklēšanas uzdevumu veikšanu. Tika izmantota datorprogramma, kas veido meklēšanas uzdevumus, kas sastāv no Landolta kvadrātiem. Tika pielietots pozitīvs un negatīvs kontrasts, izmantojot datorizētu un drukātu formātu. Pēc iegūtajiem rezultātiem tiek secināts, ka, negatīva kontrasta izmantošana uz papīra, salīdzinājumā ar datorizētu formātu, paātrina uzdevumu pildīšanas laiku un veicina meklēšanas iemaņu apgūšanu. Atslēgvārdi: meklēšanas uzdevums, datorizēts uzdevums, drukāts uzdevums, kontrasts, redzes uzmanība.

Bachelor’s thesis „Effect of positive and negative contrast on printed and computerised visual search task performance” is written in Latvian and consists of 26 pages, 47 references and 17 figures. The purpose was to find out how the background contrast changes the performance of visual search tasks. A computer program was used to generate visual search tasks using Landolt squares. Positive and negative contrast was applied using computer-displayed and paper format. Results reveal that the use of negative contrast on paper instead of computer speeds up the visual search task performance and improves perceptual learning. Key words: visual search task, computer-displayed task, printed task, contrast, visual attention.
Effect of positive and negative contrast on printed and computerised visual search task performance
Keywords: Fizika; meklēšanas uzdevums; datorizēts uzdevums; drukāts uzdevums; kontrasts; redzes uzmanība