Personvārdu došanas motivācija Igaunijā no 2001. līdz 2016.gadam - Krūvēvere, Lauma (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs “Personvārdu došanas motivācija Igaunijā no 2001. līdz 2016. gadam” sniedz ieskatu par līdz šim Latvijā nepētītu antroponīmikas nozari. Bakalaura darbs balstās uz pētījumu, kas veikts interneta vietnē visidati.lv – anketēti 135 cilvēki. Darba mērķis ir noskaidrot populārākos bērnu vārdu izvēles motīvus Igaunijā no 2001. līdz 2016. gadam. Darbā sniegts ieskats personvārdu pētīšanā Latvijā un Igaunijā, kā arī igauņu personvārdu vēsturē, aprakstīta veiktā anketēšana norādītajā interneta vidē un iegūtie anektēšanas rezultāti, izdarīti secinājumi. Darba rezultātā noskaidroti populārākie bērnu personvārdu izvēles motīvi Igaunijā, kā arī, balstoties uz anketēšanas datiem, ir apkopoti populārākie bērnu personvārdi.

Bachelor thesis “Principles of Name Giving in Estonia from 2001 until 2016” gives an insight into an unresearched field of onomastics in Latvia. The thesis is based on a research made in visidati.lv – 135 people participated in the research. The aim of the paper is to find out principles for name giving in Estonia from 2001 until 2016. The paper gives an insight into various researches of personal names in Latvia and Estonia, an insight into history of Estonian personal names; research made in visidati.lv is also described. Results were analysed and the author of the paper has made conclusions. The author found out the most popular principles of name giving in Estonia and gathered the most popular personal names.
Principles of Name Giving in Estonia from 2001 until 2016
Keywords: Valodniecība; personvārdi; Igaunija; onomastika; antroponīmika