Programmatūras produkta papildinājumu prasību dokumenta izstrādes un uzturēšanas pieejas izveide - Ķirītis, Armands (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis – uzlabot produkta prasību analīzes procesu, identificējot problēmas uzņēmuma esošajā produkta papildinājumu prasību analīzes procesā, kā arī rodot tām risinājumus. Darba ietvaros izpētītas klientu izteiktās problēmas, kas saistītas ar produktu un tā kvalitāti, veicot problēmu analīzi, identificēti to pamata cēloņi un, izpētot literatūras avotus, kā arī citu sistēmanalītiķu pieredzi, meklēt šo pamata cēloņu risinājumus. Lai veiktu procesa uzlabojumus, autors ne vien izpētījis un identificējis risinājumus, bet arī praktiski tos ieviesis uzņēmumā, veicot gan atbilstošu rīku vērtējumu un atbilstošāko izvēli, gan procedūru izstrādi, gan uzņēmumu darbinieku mācības. Tāpat darba rezultātā izveidots produkta prasību specifikācijas dokumenta šablons un procedūra, kas nosaka, kāda informācija jāiekļauj konkrētās sadaļās.

The title of the paper: Development of an approachfor creating and maintaining a requirement document for product evolution. The main aim of the paper – to improve the product requirement analysis process by identifying the problems in the current process of the enterprise and finding solutions for them. The author will explore problems identified by clients that are related to product and its quality, identify the root causes of those problems and find solutions for these causes. To improve the process author has both identified potential problem solutions and introduced them to the process of the enterprise, compared several tools and found the one that suits the enterprise best, developed procedures and conducted studies about the solutions. The author has also developed a product requirement document stencil for the enterprise.
Development of an approach for creating and maintaining a requirement document for product evolution
Keywords: Datorzinātne