Laupīšanas kvalifikācijas problēmas - Mihaļovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs ir veltīts laupīšanas kvalifikācijas problēmām. Laupīšanas sastāvs Latvijas teritorijā XX gadsimtā mainījās līdz ar jaunu kriminālkodeksu ieviešanu, līdz ar to laupīšanas sastāva attīstība tiek aplūkota no vēsturiskās attīstības viedokļa. Laupīšana ir viens no bīstamākajiem un izplatītākajiem mantas nolaupīšanas veidiem, jo tas aptver gan īpašuma, gan veselības un dzīvības apdraudējumu. Darbā tiek analizēts laupīšanas pamatsastāvs un tā kvalificēto sastāvu kvalifikācijas problēmas. Laupīšana bieži robežojas ar citiem īpašuma, veselības un dzīvības apdraudējumiem, tāpēc tās pareiza kvalifikācija ir īpaši svarīga. Darbā tiek analizēti laupīšanai līdzīgie sastāvi, tādi kā atklāta zādzība, slepkavība, kas ir saistīta ar laupīšanu, un izspiešana.

This work is about robbery qualification problems. Robbery structure Latvian territory XX century changed as new criminal codes where accepted and the development of the robbery structure is looked through history point of view. Robbery is one of the most dangerous and widespread types of property plunders because it contains both property and health and life offences. In this work robbery structure and its qualified structures qualification problems are analyzed. Robbery often borders with other offences to property, health and life, so the correct qualification is especially important. In this work also analyzed crimes that are similar to robbery, such as open theft, murder with robbery and extortion.
Robbery qualification problems
Keywords: Juridiskā zinātne