Atturēšana Baltijas valstu ilgtermiņa aizsardzības politikā - Ozoliņš, Ričards Aksels (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba nosaukums: Atturēšana Baltijas valstu ilgtermiņa aizsardzības politikā. Darba mērķis: noskaidrot, kā Baltijas valstis realizē ilgtermiņa atturēšanu, un sniegt ieteikumus par to, kas Baltijas valstīm būtu jādara, lai realizētu veiksmīgu atturēšanas politiku ilgtermiņā. Izpētes jautājums: Kādi ir Baltijas valstu vājie punkti ilgtermiņa atturēšanā? Darba struktūra: Teorētiskā daļa: Veikt ieskatu atturēšanas politikas koncepta un atturēšanas kā rituāla darbībā, veiksmīgas atturēšanas priekšnoteikumos un definēt atturēšanas politiku ilgtermiņā. Empīriskā daļa: Analizēt Krievijas militārās spējas un nodomus, izpētīt Baltijas valstu atturēšanu no trim dimensijām un caurlūkot ilgtermiņa prognozes. Atslēgvārdi: ilgtermiņa atturēšana, Baltijas valstis, NATO, Krievija

Title: Deterrence in long-term Baltic states politics. Objective: is to see how the Baltic States implement long-term deterrence and make recommendations on what the Baltic States should do to implement a successful deterrence policy in the long term. Research questions: What are the weak points of the Baltic States in long-term deterrence? Structure of paper: Theoretical part: Perform insight into the concept and deterrence of deterrence policy as a ritual action, preconditions for successful deterrence, and define deterrence actions in the long term. Empirical part: Analyze Russia's military capabilities and intentions, explore the deterrence of the Baltic States from three dimensions and look through long-term forecasts. Key words: long-term deterrence, Baltic states, NATO, Russia
Deterrence in long-term Baltic states politics
Keywords: Politikas zinātne; ilgtermiņa atturēšana; Baltijas valstis; NATO; Krievija