"Telšu pilsētiņas" protesta akcija latviešu un krievu dienas preses nacionālo ziņu dienaskārtībā un tās rāmējumi (2009. gada 30. novembris – 2010. gada aprīlis) - Kukuče, Marika (Latvijas Universitāte, 2010)
Tēma: „„Telšu pilsētiņas” protesta akcijas latviešu un krievu dienas preses nacionālo ziņu dienaskārtībā un tās rāmējumi (2009.gada 30.novembris – 2010.gada aprīlis)”. Teorētiskajā daļā tika apskatīta dienaskārtības veidošanās teorija un rāmējuma teorija. Par galveno darba metodi tika izmantota rāmējuma analīze un kontentanalīze. Empīriskajā daļā tika identificēti mediju un ārpusmediju rāmējumi. Atslēgas vārdi: protesta akcija, telšu pilsētiņa, Gaiķēns, dienaskārtība, rāmējums.

The topic: “The Act of Protest Called „telšu pilsētiņa” on the Agenda of Daily Latvian and Russian Newspapers and Its Framings (November 30, 2009 – April 2010)”. In the theoretical part, there are the agenda-setting theory and the framing theory being discussed. Frame analysis and content analysis were used as the main methods of the research. The empirical part identifies framings being characteristic to the both mass media and fields outside mass media. Key words: act of protest, tent city or tent camping, Gaiķēns, agenda, framing.
The Act of Protest Called „telšu pilsētiņa” on the Agenda of Daily Latvian and Russian Newspapers and Its Framings (November 30, 2009 – April 2010)
Keywords: Komunikācijas zinātne