Remarku teksta funkcija D. Daņilova lugā «Cilvēks no Podoļskas». - Avetisjana, Araksi (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir veltīts remarku teksta funkcijas pētniecībai mūsdienu lugā, piesaistot valodas analīzi nominācijām, kas ir aktuālas remarku korpusam. Bakalaura darbā tiek veikta remarku lingvistiskā analīze, kas ļauj identificēt to sistematizāciju, tās funkcijas, vispārīgās un unikālās īpašības. Autora galvenā uzmanība ir pievērsta remarkas tekstualitātes specifikai un kontekstuālām nozīmēm, kas ir veidotas ar noteiktām valodas vienībām. Pamatojoties uz veikto analīzi, dramaturga paskaidrojumos tika demonstrēts teksta funkciju semantisko raksturojumu plašums. Šis pētījums var ieinteresēt lingvistus un citus speciālistus, nodarbojoties ar tamlīdzīgu tematiku.

The bachelor paper is devoted to the study of the text function of remarks in modern play, with involvement of linguistic analysis of nominations which are relevant to the remark’s corps. The bachelor paper carries out a linguistic analysis of remarks which makes it possible to identify their systematic, functioning, general and unique properties. The author’s main attention is focused on textually and contextual meanings created by certain language units of the specifics of remarks. According to the analysis of the study, in the notes of the playwright has demonstrated extensive semantic characteristics of text functions. Linguists and other specialists might be interested in this study.
Text Function of Remarks in the Play “The Man from Podolsk” by D. Danilov.
Keywords: Valodniecība; ремарка; драматургический текст; текстовая функция; номинация