LPSR Galvenās literatūras pārvaldes svarīgākie darbības virzieni no 1959. līdz 1969.gadam - Keiša, Līga (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba "LPSR Galvenās literatūras pārvaldes svarīgākie darbības virzieni no 1959. līdz 1969.g." mērķis ir noskaidrot cenzūras īstenojošās institūcijas Latvijas PSR un tuvāk iepazīties ar LPSR Galvenās literatūras pārvaldes darbību un tās veiktajiem labojumiem Latvijas periodikas izdevumos, kontrolei iesūtītajos daiļliteratūras un teātra materiālos laika posmā no 1959. līdz 1969. gadam. Tieši GLP bija tā iestāde, kuras darbībā visspilgtāk un pilnīgāk parādās cenzējamā materiāla apjomi un valdošās varas ideoloģija, nemot vērā, ka cenzējamo materiālu diapazons Glavļitā bija neiedomājami plašs un sevī ietvēra dažādu žanru darbus, kas aptvēra visas sabiedrības sociālās grupas, sniedzot priekštatu par cenzūras sistēmu kopumā.

The bacalaur paper "The main lines of action of the LSSR Central literature board between the years 1959 and 1969." aim is to clear up a mechanism of censorship in Soviet Latvia and get to known the general tendencies in the materials censored by the Central literature board, regarding the Latvian press, fiction and theatre materials in a time period between 1959 and 1969. The achieved materials show that censorship establishments made a wide-spread net starting with party and state establishments and ending with individuals, supervising every cultural expression in the Soviet Union.
The main lines of action of the LSSR Central literature board between the years 1959 and 1969
Keywords: Vēsture