Nīčes mūzikas filozofija - Tilta, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Nīčes mūzikas filozofija” tiek aplūkota Frīdriha Vilhelma Nīčes pievēršanās mūzikai un estētikai un to lomai viņa dzīvē un filozofijā. Tāpēc bakalaura darba pētnieciskā problemātika ir saistīta ne tikai ar dionīsisko elementu Nīčes filozofijā, dzīvesmākslu un muzikālo askēzi, kā arī pirmā gara darba jeb „Traģēdijas dzimšanas no mūzikas gara” idejām, bet arī uz paša filozofa sniegto ieguldījumu vēstures filozofijas un mūzikas vēstures ietvaros.

In this bachelor work „Nietzsche’s philosophy of music” an important aspect getting reviewed is Friedrich Wilhellm Nietzsche relationships with music, aesthetics, perception of the world and „The birth of Tragedy” main ideas. That’s why the main themes for explaratory are related to Dionysian elements in Nietzsches philosophy, like art of life and musical askezis and also to his contribution in history of philosophy and history of music.
Nietszche's philosophy of music
Keywords: Filozofija