SIA “Olympic Casino Latvia” saimnieciskās darbības finanšu analīze un uzlabošanas iespējas - Borovika, Olga (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma – SIA “Olympic Casino Latvia” saimnieciskās darbības finanšu analīze un uzlabošanas iespējas. Uzņēmums darbojas Latvijas azartspēļu nozarē kopš 2003.gada. Pētījuma periods ir 2014. – 2018.gads. Bakalaura darba mērķis ir uz uzņēmuma SIA “Olympic Casino Latvia” finanšu stāvokļa izpētes pamata izstrādāt uzņēmuma vadībai ieteikumus, turpmākās attīstības pilnveidošanai. Atbilstoši bakalaura darba mērķim izvirzīti sekojošie uzdevumi: izpētīt finanšu analīzes teorētiskos aspektus novērtēt azartspēļu nozares attīstību Latvijā, esošo situāciju nozarē; veikt uzņēmuma stāvokļa finanšu analīzi; noteikt uzņēmuma darbības uzlabošanas iespējas. Izstrādātais bakalaura darbs sastāv no trīm nodaļām, nobeigumā secinājumiem un priekšlikumiem, literatūras avotu saraksta un pielikumiem. Pirmajā nodaļā ir izpētīti teorētiskie aspekti par finanšu analīzi - tās mērķiem, būību,uzdevumiem,finanšu analīzes koeficentiem. Otrajā nodaļā tiek analizēta Latvijas azartspēļu nozare, esošā situācija tajā, izvērtēta “SIA Olympic Casino Latvia” darbība un to ietekmējošie faktori. Trešajā nodaļā ir veikta pētāma uzņēmuma finanšu radītāju analīze un tiek noteiktas uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanas iespējas, veikta SVID analīze. Bakalaura darba izvirzīta mērķa un uzdevumu sasniegšanai tiek izmantotas sekojošas pētījumu metodes: empīriskā – datu vākšanas metode; neformalizētā metode- salīdzināšanas metode, analītisko tabulu veidošanas metode, finanšu pārskatu lasīšanas un analīzes metode; aprakstošā metode jeb monogrāfiskā; ekonomiskā statistikas metode. Izpētītie dati un veikta finanšu analīze liecina, ka uzņēmums ir finansiāli stabils ar plašām perspektīvām nākotnē. Finansiālā stāvokļa uzlabošanai ir jāizstrādā naudas līdzekļu efektīva izmantošanas modelis, jāoptimizē kapitāla struktūra, jāizvērtē citas metodes, lai samazinātu debitoru parādus. Bakalaura darba apjoms ir 81 lpp. Aprēķinu analīzes vajadzībām un pētījumiem ir izmantots 22 tabulas, 7 attēli, 18 formulas, 5 pielikumi un 32 literatūras avoti. Darba izstrādāšanā autore izmantoja literatūras avotus latviešu, krievu un angļu valodā, interneta resursus un uzņēmuma finanšu pārskatus.

The subject of Bachelor thesis is “ Financial ananlysis and improvement opportunities of SIA “Olympic Casino Latvia” economic activity”. The company operates in Latvian gaming industry since 2003. The research period is from 2014 to 2018. The aim of the bachelor's thesis is to develop recommendations for the company's management, based on the research of the financial situation of the company SIA "Olympic Casino Latvia", for further development. Following tasks were set to achieve the Bachelor thesis objective: To explore theoretical aspects of financial analysis; To assess gaming industry development in Latvia, its current situation; To perform the company’s financial situation analysis; To determine SIA “Olympic Casino Latvia” performance improvement possibilities. The Bachelor thesis consists of three chapters, the conclusion and proposals, the bibliography and appendices. The first chapter explores the theoretical aspects of financial analysis - its goals, essence, tasks, financial analysis coefficients. The second chapter analyzes the Latvian gambling industry, the current situation in it, evaluates the operation of SIA of the financial indicators of the researched company is performed and the possibilities of improving the financial position of the company are determined, the SWOT analysis is performed. The following research methods are used to achieve the goal and objectives of the bachelor's thesis: empirical - data collection method; informal method - method of comparison, method of creating analytical tables, method of reading and analysis of financial statements; descriptive method or monographic; economic statistical method. Bachelor thesis volume is 81 pages. 22 charts, 7 images, 18 formulas, 5 attachments, 32 sources were used to accomplish calculation analysis and research. The bibliography includes sources in Latvian, Russian and English, internet sources and company’s financial reports.
Financial analysis and improvement opportunities of SIA "Olympic Casino Latvia" economic activity
Keywords: Ekonomika; Uzņēmuma analīze; Uzlabošanas iespējas; Empīriska metode; Finansiāla stabilitāte; Likviditāte