Ieguldītā kapitāla izmantošanas uzlabošanas iespējas Rīgas Brīvostā - Šiballo, Elvis (Latvijas Universitāte, 2013)
Galvenais sabiedrības izdzīvošanas un veiksmīgas darbošanās nosacījums ir apmierinoši finanšu rezultāti, respektīvi, pietiekama peļņa, kas ir tieši atkarīga no vadības pieņemtajiem lēmumiem. Darba mērķis ir, izmantojot finanšu analīzes metodes, izteikt lēmumu par Rīgas Brīvostas optimālo kapitāla izmantošanu ar mērķi palielināt tā atdevi un rezultātā arī sabiedrības efektivitāti. Darbs sastāv no lēmumu pieņemšanas informācijas nodrošinājuma veidu apraksta, kā arī Rīgas Brīvostas saimnieciskās un finanšu situācijas izvērtēšanas. Nobeigumā autors izdara secinājumus un izvirza priekšlikumus atbilstoši darba mērķim. No veiktajiem aprēķiniem izriet, ka Rīgas Brīvostai ir normāla finanšu situācija, bet pastāv trūkumi, kuri jānovērš.

The key term of company’s survival and prosperity are satisfactorily financial results, namely, sufficient profit, which closely depends on decisions made by the management. The aim of this work is to declare a decision regarding an optimal use of the capital at Freeport of Riga in order to increase its return and, consequently, efficiency, using financial analysis. The work consists of decision-making information’s providing description, as well as evaluation of economical and financial situation at Freeport of Riga. At the end an author makes conclusions and suggests propositions corresponding to the goal of the work. According to calculations, Freeport of Riga is in a normal financial situation, although there are faults to be eliminated.
Feasibilities to improve the use of invested capital at Freeport of Riga
Keywords: Ekonomika