Organizācijas kultūras pilnveides iespējas Valsts sociālās aprūpes centra "Latgale" filiālē "Litene" - Lapiņa, Diāna (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba nosaukums:’’Organizācijas kultūras pilnveides iespējas Valsts sociālās aprūpes centra ‘’Latgale’’ filiālē ‘’Litene’’ Darba autors: Diāna Lapiņa Darba zinātniskais vadītājs: asociēts profesors Andris Putniņš Darba saturs: 69 lapas, 3tabulas, 13attēli, 21 literatūras saraksts, 2pielikumi Atslēgas vārdi: organizācijas kultūra, kultūras tips, organizācijas kultūras vērtēšanas instruments, līderība, OCAI, CVA. Pētījuma mērķis: diagnosticēt Valsts sociālās aprūpes centra ‘’Latgale’’ filiāles’’ Litene’’ organizācijas kultūras tipu un veikt tā vispārīgu novērtējumu un izstrādāt priekšlikumus organizācijas kultūras pilnveidei šajā organizācijā. Darba uzdevumi: 1.)Apkopot teorētiskās atziņas par organizācijas kultūru; 2)pielietojot Kamerona un Kvinna izstrādāto metodoloģiju raksturot organizācijas kultūra; 3.)izteikt priekšlikumus uzņēmuma kultūras pilnveidošanai. Pētījuma metodes: OCAI (Organizational Culture Assessment Instrument) – Organizācijas kultūras novērtējuma instruments.

Title of job: Organization culture improvement posibilities in the social care centre ‘’Latgale’’ filial ‘’Litene’’ Authoress of job: Diāna Lapiņa Science director of job: associate professor Andris Putniņš Content of job: 69 pages, 3 tables, 13 pictures, 21 bibliography, 2attachments Key words: organizational culture, types of culture, organizational culture assessment instrument, leadership, OCAI Aim of research: Diagnose the real and ideal organizational culture type of social care centre ‘’Latgale’’ filial ‘’Litene’’ and make general assessment and develop recommendations for organization culture improvement in this organization. Base of research: 1.) collect theoretical knowledge about organization culture 2.) practise Cameron and Quinn created methodology to characterize organization culture. 3.) make a recommendition for organization culture improvement. Methods of research: OCAI (Organizational Culture Assessment Instrument), created by Kim S. Cameron and Robert E. Quinn
Organization culture improvement posibilities in the social care centre "Latgale" filial "Litene"
Keywords: Vadībzinātne