Redzes asuma, refrakcijas, radzenes stāvuma un biezuma izmaiņas atkarībā no keratokonusa virsotnes atrašanās vietas - Reihenbaha, Daniela (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs ir sarakstīts latviešu valodā uz 30 lappusēm, satur 11 attēlus, 4 tabulas un 24 atsauces uz literatūras avotiem. Mērķis: izpētīt redzes asuma, refrakcijas, radzenes stāvuma un biezuma izmaiņas atkarībā no tā, kur uz radzenes atrodas keratokonusa virsotne un salīdzināt iegūtos datus. Metode: tika analizētas keratokonusa pacietu kartes, lai noskaidrotu, kā mainās redzes asums, refrakcija, radzenes stāvums un biezums atkarībā no keratokonousa virsotnes atrašanās vietas. Rezultāti: keratokonusa virsotne statistiski nozīmīgi ietekmē redzes asumu (p=0,0041), refrakciju (p=0,006) un radzenes stāvumu (p=0,00000005), taču ne radzenes biezumu (p=0,63). Atslēgas vārdi: keratokonuss, virsotne centrā, virsotne perifērijā, redzes asums, refrakcija, radzenes stāvums, radzenes biezums.

Bachelor’s paper has been written in Latvian and consists of 30 pages, contains 11 figures, 4 tables and 24 bibliographic sources. Purpose: to find out how does visual aquity, refraction, corneal steepness and thickness change depending on the keratoconus apex position and to compare the data. Method: The keratoconus pacient cards have been analyzed to find out how does visual aquity, refraction, corneal steepness and thickness change depending on the keratoconus apex position. Results: The position of the keratoconus apex has a statistically significant impact on visual acuity (p=0,0041), refraction (p=0,006) and corneal steepness (p=0,00000005), but not on corneal thickness (p=0,63). Keywords: keratoconus, apex at the centre, apex on the periphery, visual acuity, refraction, corneal steepness, corneal thickness.
Changes in visual acuity, refraction, corneal steepness and thickness depending on the keratoconus apex position
Keywords: Fizika; keratokonuss; virsotne centrā; virsotne perifērijā; redzes asums; refrakcija